Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Санкциите по глобалния закон „Магнитски“ имат за цел да подсилят избора на България, който задълбочава нейната интеграция в Европа и сътрудничеството със световните компании, както и диверсификацията на енергийните източници, заяви в интервю за БНР Джеймс О’Брайън - ръководител на Службата за координация на санкциите в администрацията на президента Джо Байдън.

Oще по темата

След срещите си с президента Румен Радев и представители на служебното правителство няколко политически партии О’Брайън сподели, че в страната има разбиране за важността от провеждане на реформи в областта на борбата с корупцията, но са необходими и реални действия в тази посока.

„Бихме искали да видим процес, при който партиите да се съберат и да постигнат съгласие по конкретен текст и да се ангажират да го гласуват в началото на новия парламент. И след това да го приложат изцяло. Защото искаме, не просто закони на хартия, нали? А България да има независима, безпристрастна и отговорна следствена служба, служба за борба с корупцията, главен прокурор и т.н. Освен законодателство, трябва и прилагане на тези закони“, заяви Джеймс О‘Брайън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

224

Ирландия

преди 1 година

Това, което казват е, че трябват независими и работещи прокуратура, съд, главен прокурор и прочие...ама Гешев пак няма да си го причини да вземе да си подаде оставката. Кой ще вкара зад решетките всички крадци от преди, по време и след прехода, след като съдът и прокуратурата работят за тях? Той вкара някой и друг червен богаташ в затвора докато не му кихнат малко кинти и ги пусна по живо, по здраво. Къде отидоха активите им, не се чу повече.

223

Анонимен

преди 1 година

Що няма ли закони за корумпета,нали имаше специална прокуратура за висши такива по етажите на властта с разглеждани дела от специални следователи,прокурори,съдии,съд,върховни съдии в съдебен състав знаещи материята и законите допускащи пролуки на практическа основа теоретическа и туй бе така почти дълги години с видоизменение на приети закони по същество с усъвършенстването им от практиката на прилагането им,но в спрямо закона Магнитски не са били преки за незачитане на човешки права как живот.

222

Прокопиев

преди 1 година

платил за да натопи някого по Магнитски. И нексаджията и той каза, че така ще направи.

fallback