Снимка: БГНЕС

Общо две дузини секретни документи бяха открити w Джо Байдън, съобщава CBS News, позовавайки се на служител от правоохраителните институции.

„Според източника общият брой на известните документи, обозначени като секретни, е приблизително 20“, казва се в съобщението.

Според източника около половината от тези документи са открити в мозъчния тръст на Байдън и сред тях са били строго секретни материали.

Останалите документи бяха в дома на президента в Уилмингтън, щата Делауеър, но никой не бе строго секретен. Фактът, че Байдън е държал секретни документи в офиса в центъра, стана известен тази седмица. Освен това, според съобщения в медиите, доверените лица на президента са ги разкрили още преди междинните избори за Конгрес през ноември.

По-късно помощниците на Байдън откриха нова партида документи в гаража на частния му дом. Твърди се, че всички документи датират от времето, когато Байдън бе вицепрезидент.

Правосъдният министър и главен прокурор Мерик Гарланд нареди да се установи как секретните документи са се озовали в помещенията на експертния център.

Самият Байдън научил за документите, когато адвокатът му съобщил за тях в Белия дом. Според президента той е бил изненадан да научи за находката и не знае нищо за какъв вид материал се отнася тя, предава БГНЕС.

Байдън беше вицепрезидент в администрацията на Обама от 2009 до 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase