Снимка: БГНЕС
fallback


Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че се чувства добре и в по-силни позиции, след като стана ясно, че демократите запазват контрола върху Сената на американския Конгрес, предадоха световните агенции.

Демократическата партия запази контрола благодарение на успеха на кандидатката на демократите от щата Невада Катрин Кортес Масто.

"Чувствам се добре и очаквам с нетърпение следващите две години", заяви Байдън в Пномпен, където участва в срещата на върха на страните от АСЕАН.

Пред журналисти той добави, че ще пристигне  в Бали за срещата си с китайския президент Си Цзинпин подсилен от успеха на демократите на междинните избори, предава БТА.

Байдън ще има среща със Си утре на остров Бали. "Познавам Си, той ме познава също", заяви днес Байдън и добави, че очаква разговорите му с него да бъдат откровени.

Той допълни, че ще се опита да установи червените линии в напрегнатите отношения между САЩ  и Китай по време на срещата си със Си утре, допълва Франс прес.

Днес в Пномпен Байдън ще има пък среща с лидерите на Япония и Южна Корея, за да координират заедно отговора си на действията на Северна Корея. Но също така те ще обсъждат и сътрудничеството си пред все по-нарастващото влияние и настъпателно поведение на Китай в Тихоокеанския регион, отбелязва Асошиейтед прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Цц

преди 1 година

Ей ''демократчета''. Добре ли вашето момче от FTX да ви обере 10 милиарда? Честито и само така рибки сладки

36

Аз

преди 1 година

От януари Конгреса започва да те разследва деменцио. Много ще ти е весело като те импийчнат три,четири пъти

35

Анонимен

преди 1 година

Бърни Сандърс ще оправи САЩ. Ще реформира САЩ в нормална държава. Реднеците ще опитат да го убият.

fallback