Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Републиканците поставиха в центъра на кампанията си въпроса с намаляването на покупателната способност. Това не изненада избирателите, въпреки че според някои има и по-важни теми. А причината се крие в рекордните 9% инфлация през юни в САЩ, като през септември инфлацията остана също висока - 8.2%.
Oще по темата


"Хората са много притеснени от инфлацията, но не разбират, че тя е глобален феномен. Лесно е да се сочат с пръст цените на горивата, но така се губи голямата картина", посочи американка, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Данните показват, че американската икономика се справя сравнително добре. Безработицата е ниска - около 3,7%, а брутният вътрешен продукт нараства с 2,6 на сто през последното тримесечие. Цените на горивата са високи - от една страна заради глобалния енергиен дефицит, вследствие на войната в Украйна, а от друга - заради рекордния американски износ на втечнен природен газ, който носи приходи на бюджета.

И все пак у средния американец остава чувството, че икономиката е в застой. Според социологически проучвания - мнозинството гласоподаватели и на Републиканската, и на Демократическата партия имат усещането, че живеят по-лошо в сравнение с миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

баба мара

преди 1 година

това не са хора да избират за депутати починали хора преди това пиха белинапротив ковид изобщо убии-ци по генезис защо не протестират срещу воината вукраина защото не знаят че се води някъде по света бедните ги интересува данапълнят количката с гмо продукти и да изкарат месеца до соц помощ а впк печелиняма ли да му вземат свръхпечалбите

3

Анонимен

преди 1 година

Когато демонРАТ е на власт, хората винаги самобеднявали

2

Ром"с

преди 1 година

уАУ,тук се пише за инфлация в САЩ ...а колко много има да се пише за тях ...ама смеят ли ..! Във сената 54 републиканци - 46 демократи,в конгреса 246 републиканци -189 демократа ..това е по рпдвърителни прогнози ...ако не фалшифицират и манипулират изборите в най-демократичната и свободна държава -САЩ

fallback