Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън навярно отново ще предизвика спекулации, че страда от деменция, след като се изгуби в градината на Белия дом.

Още по темата

79-годишният президент и първата дама Джил Байдън току-що били засадили дърво в чест на 50-те години работа на пазача Дейл Хейни в Белия дом. След края на церемонията обаче, служителите трябваше да насочат Байдън в правилната посока.

На кадри, разпространени в социалните мрежи, се вижда как Байдън тръгва в избрана от него посока, а след това се обръща и пита: "Къде отиваме?"

Служители извън камерата казват на объркания Байдън как да се върне в Белия дом, а той ги пита: "Ами ако искам да отида натам?"

"Можете да тръгнете на там, ако искате", казва един от служителите, а друг добавя: "Можете да правите каквото искате."

"Да, забелязвам колко свобода имам", изглежда се шегува Байдън, докато се присъединява към жена си и тръгва в правилната посока.

Миналата седмица Байдън изглеждаше отново изгубен и объркан, след като завърши реч в Питсбърг.

Главнокомандващият, който навършва 80 години следващия месец, се завъртя на сцената, търсейки изхода, преди да го намери и да се измъкне, сякаш мърморейки на себе си в процеса.

Байдън също така обърка зрителите и своите ръководители, докато се отдалечаваше от подиума по време на реч в централата на FEMA за опустошенията, причинени от урагана Иън.

По време на интервю за MSNBC миналата седмица, президентът също изглеждаше оборъкан и по време на въпрос какво мисли съпругата му за това, че ще се кандидатира отново през 2024 г.

"Господин Президент?", намеси се Джонатан Кейпхарт от MSNBC, след като беше посрещнат с дълго, неудобно мълчание, след като зададе въпроса на президента.

През април Байдън подаде ръка в нищото, след като завършви реч пред студенти в Аграрния и технически държавен университет на Северна Каролина в Грийнсбъро. Нямаше никой друг на сцената и никой от аплодиращата тълпа не се приближи до президента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase