Снимка: БГНЕС

Член на екипа на охраната на президента на САЩ Джо Байдън е бил арестуван в Сеул по обвинения, че в нетрезво състояние е нападнал южнокорейски гражданин ден преди пристигането на Байдън, предаде Ройтерс, позовавайки се на информация от полицията.

Охранителят, който е служител на министерството за вътрешна сигурност на САЩ, е бил задържан снощи, след като е участвал в сбиване за такси, съобщи служител на корейската полиция пред Ройтерс. Това се е случило пред хотел "Гранд Хаят", където се очаква, че ще отседне Байдън.

Полицейският служител не разкри името или по-подробна информация за заподозрения. Южнокорейската телевизия "Чосун", която първа съобщи за ареста, каза, че заподозреният, мъж на около 30 години, е бил арестуван, след като друг от гостите на хотела се обадил на полицията.

Министерството на вътрешна сигурност на САЩ засега не е коментирало информацията. Белият дом отклони въпросите към "Сикрет сървис" - агенцията, която отговаря за охраната на американския президент, но тя засега също не е коментирала информацията. Служители на "Сикрет сървис" периодично се оказват замесени в инциденти заради лошо поведение в чужбина, отбелязва Ройтерс.

/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 13 - Не бъди толкова екзалтиран , и Корейците не само ще го пуснат , но и ще му се извинят ! Те не са по-малки васали от нас , просто са по-важни за Американците ! Ние сме нищожни , страхливи , крадливи и продажни , това не е тайна нито за Американците , нито за Руснаците , нито за Китайците и затова никой не ни брои изобщо !

17

Анонимен

преди 1 месец

А синчето-наркоманче не са ли го хванали пак с някое 11-12 годишно, той си пада по такива. Двамата кенеффи от това т.нар. семейство са престъпници номер 1 в САЩ в момента.

16

Анонимен

преди 1 месец

До българинСАЩ не е демокрация а либерална демокрация или по-точно либерален зайчарник с трилиони дългове.