Снимка: архив, БГНЕС

Стотици камиони, каравани и коли обикаляха покрайнините на Вашингтон вчера, опитвайки се да причинят забавяния на трафика около американската столица в протест срещу ограниченията, въведени заради ковид, предаде Ройтерс.

Така нареченият "Народен конвой", който тръгна на път от Калифорния и привлече участници от цялата страна, призова за слагане на край на всички противоепидемични мерки. Той е вдъхновен от протестите, които миналия месец парализираха канадската столица Отава.

Още по темата
Лидери на конвоя казаха, че днес отново бавно ще обикалят по магистралата около Вашингтон, но не посочиха точен час.

Стотици превозни средства се събраха в петък и събота на писта в щата Мериленд, на 129 километра северозападно от центъра на Вашингтон. В неделя сутринта много от тях се отправиха към магистралата и бавно обикаляха по нея около столицата, свирейки с клаксон.

Дългият повече от 2 мили конвой причини забавяния на движението на няколко места по магистралата в късните сутрешни часове вчера, но не успя напълно да го спре.

Протестът срещу изискванията за ваксинация и други въведени заради COVID ограничения изгуби от своята актуалност през последните седмици, след като големи градове в САЩ премахнаха изискването за носене на маски и други рестрикции на фона на рязкото понижаване на броя на новозаразените и хоспитализираните, отбелязва Ройтерс.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase