Снимка: БГНЕС
Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул планира днес да отмени задължителното носене на маски на повечето закрити обществени места в щата, съобщи The New York Times, цитиран от БГНЕС.
 
Губернаторът демократ възнамерява да остави задължителното носене на маски, което е оспорено в съда да приключи по график, вместо да се опитва да го поднови, съобщи вестникът във вторник, като се позова на трима души, информирани за решението на Хочул.
 
Все още не е ясно дали администрацията на Хочул ще поднови или ще се откаже и от отделното правило за задължително носене на маски в държавните училища в Ню Йорк, което изтича след две седмици.
 
Хочул определи задължителните маски на закрито като временна мярка, която беше наложена на 31 декември м.г. 
 
Решението за премахването на това изискване идва, след като представители на няколко други щата, ръководени от Демократическата партия - Ню Джърси, Калифорния, Кънектикът, Делауеър и Орегон - обявиха, че през следващите седмици ще отменят задължителните маски в училищата и на други обществени места.
 
Във всички тези случаи властите се аргументират с отстъпващата вълна от инфекции, хоспитализации и смъртни случаи, причинени от COVID-19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase