Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Командването на Силите за специални операции на САЩ в Европа /SOCEUR/ ще открие база в Албания на ротационна основа, съобщи премиерът Еди Рама, предаде Ройтерс.

SOCEUR, чието седалище е в Щутгарт, Германия, съобщи, че базата в Албания ще осигури по-голямо сътрудничество с албанските съюзници, важен достъп до транспортните възли на Балканите и по-голяма логистична гъвкавост.

Това е фантастична новина, това отразява много високото доверие и много близкото сътрудничество, заяви Рама във видеопослание, в което прочете съобщението на SOCEUR.

Албания е член на НАТО от 2009 г. Специалните сили, добре обучени и снабдени с модерно комуникационно оборудване и оръжие, често се използват в антитерористични операции. Все още не е ясно каква ще бъде ролята на тези американски сили в Албания.

САЩ вече имат 600 войници в Косово с цел да поддържат крехкия мир повече от 20 години след войната в тази страна.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

ББ

преди 2 години

и сайтчето...спрях да ви посещавам...правех го преди години,докато обслужвахте дпс и гроб...цензурирахте ме,заплашвахте ме,плющяхте минуси...убеден съм че сте част от кибер армията на путин...ще помоля да ви разследват компетентните...държите се...енич.р.ки от години

36

ББ

преди 2 години

нелепо е...ама те си плащат...албанската мафия...и борците за Свободата на човеците САЩ...авери...успех,ако е истина е...върховна глупост!!!...путин си има армия от киберлъжци...имат само манипулацията....ще видим

35

не може да бъде!

преди 2 години

Ето защо има албански реотан!

fallback