Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Джо Байдън е един от най-важните участници на COP26 в Глазгоу, Шотландия, тъй като страната му е вторият най-голям замърсител след Китай. Но видео, публикувано в социалните мрежи, накара потребителите да го обвинят, че не обръща достатъчно внимание на важната тема на деня. 

Oще по темата

Байдън изглеждаше заспал по време на сесии на климатичната конференции. Това може да се дължи на часовата разлика между САЩ и Европа или на възрастта му.

Видеоклипът, споделен за първи път от репортер на The Washington Post, показва Байдън, който слуша оратор,  отбелязващ, че световните лидери, събрани за конференцията, имат "властта да вземат решения и да постигат споразумения, които ще засегнат живота на бъдещите поколения". Президентът премигва няколко пъти, преди да затвори очите си за по-дълго.

Тогава един помощник се приближава и започна да шепне на Байдън, който обръща глава към него, преди да започне да слуша речта още веднъж.

На 78 г. Байдън е най-възрастният президент на САЩ, а здравето и психическата му годност за тази работа са обект на спекулации от критици, включително бившия президент Доналд Тръмп и неговите поддръжници.

По време на неуспешната си кампания за преизбиране през 2020 г., Тръмп често обвиняваше Байдън, че е сенилен, позовавайки се на неговата от време на време спираща реч, която е продукт на отдавна документиран проблем със заекването. Той го наричаше "Сънливият Джо" - прякор, който мнозина възприеха.

Малко вероятно е пренебрежителното прозвище да изчезне скоро, след като видеото обиколи социалните мрежи в понеделник.

Biden appears to fall asleep during COP26 opening speeches pic.twitter.com/az8NZTWanI

— Zach Purser Brown (@zachjourno) November 1, 2021

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

В.

преди 2 години

Путин и Китаеца не са уважили форума и са унижили Байдън. За да покаже кой е шефа пред останалите, той поспивал и ги карал да миришат пръднята.

78

159

преди 2 години

До Анонимен...Дайте да си говорим честно - на кого не се е случвало да се отпусне в кратка дрямка на работа, па макар и за минути?

77

Този е

преди 2 години

Живото олицетворение на американската демокрация !

fallback