Снимка: БГНЕС
Президентът на САЩ Джо Байдън напълно осъзнал, че е ръководител на американската администрация, чак когато се срещнал с руския си колега Владимир Путин. За това призна той на среща в Синсинати (Охайо), излъчвана директно от Си Ен Ен.
 
"Седейки срещу Путин, почувствах, че той разбира кой съм и аз разбирам кой е. Той знае, че когато говоря за нещо, мога да го направя. За първи път усетих, че съм начело на администрацията, която е лидерът на свободния свят", призна президентът на САЩ.
 
На 16 юни в Женева Путин и Байдън се срещнаха, за да разговарят. Това беше първата им директна среща като държавни глави, както и първата руско-американска среща на върха от 2018 г. насам. 
 
В съвместно изявление лидерите подчертаха, че страните възнамеряват да започнат всеобхватен двустранен диалог относно стратегическата стабилност, който ще бъде съществен и енергичен. Освен това Москва и Вашингтон планират да започнат консултации по киберсигурността, размяната на затворници и контрола на оръжията.

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 1 седмица

Путин също може да каже за себе си че е лидер на свободния свят. Няма никаква пречка.

27

Анонимен

преди 1 седмица

Айде бе верно ли?ааххааххаахх

26

Анонимен

преди 1 седмица

Коайно време беше, дано осъзнаването го държи по- дългл. СП2 тръгва, война май няма да има. Такъв ни трябва, а и по - често да се среща с Путин, та да е с бистро съзнание.