Снимка: БГНЕС
fallback
Над 60% от възрастното население на САЩ е получило поне една доза ваксина, в 12 щата тази цифра достига 70%. Това обяви президентът Джо Байдън от Белия дом, съобщава ТАСС.
 
"На 4 май се обърнах към американците, така че 70% от възрастното население да получи поне първата доза от ваксината до 4 юли (до Деня на независимостта на САЩ). Към днешна дата 12 щата вече са достигнали това важен етап ", отбеляза той. 
 
"Очакваме повече щати да достигнат това ниво тази седмица. В цялата страна 63% от възрастните са получили първата доза", допълни Байдън.
 
"73% от американците над 40 г. са получили първата си доза от ваксината. Ние призоваваме хората под 40 г. да бъдат по-активни. Ако се ваксинирате тази седмица, ще бъдете напълно ваксинирани до 4 юли", заяви президентът на САЩ.
 
Според университета "Джон Хопкинс" от началото на пандемията в САЩ са установени над 33,2 млн. случая на заразени с коронавирус, а 595 422 души са починали, предаде БГНЕС.
 
Страната се нарежда на първо място в света и по двата показателя. В САЩ са ваксинирани 296,4 млн., напълно ваксинирани с две дози са 135,8 млн. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 2 години

Горещата новина всъщност е ,че върви разследване в САЩ срещу др. Тони Фаучи, заради лъжите ,които еговорил пред пресата,отричайки лабораторния характер на Ковид-19, отричайки естествения имунитет след преболедуване,маските,връзката му с Уханската лаборатория,милионите с които е ,,субсидирал''тази лаборатория'',имейлите ,които е получавал от там,подозрителната му близост с Бил Гейтс,връзката с ваксините .Гледайте Фокс Нюз има и записи от сената,много е занимателно и поучително :)

37

Хм

преди 2 години

Пълна лудост е човек в размножителна възраст да се ваксинира с Пфайзер-ваксината на авторите на Ковид 19(Гейтс и Сорос).

36

славянин

преди 2 години

''учените'' нямат граници - ще слагат маски и на кравите! https://investor.bg/ad-hoc/502/a/maski-i-za-kravite-zaradi-metanovite-emisii-329080/?utm_source=dnesbox&utm_medium=link&utm_campaign=footer

fallback