Снимка: БГНЕС
fallback
Съоснователката на Black Lives Matter обяви, че се оттегля от фондацията, но не заради опитите да бъде дискредитирана, предаде Би Би Си.
 
Патрис Хан-Калърс ръководи фондацията от близо шест години и заяви, че петък ще бъде последният й ден.
 
Финансите на 37-годишната активистка бяха подложени на контрол миналия месец, след като се разбра, че тя притежава четири жилища.
 
Black Lives Matter се появи като хаштаг през 2013 г. Оттогава се превърна в глобален призив за протести.
 
Калърс заяви, че ще се оттегли от глобалната мрежа на Black Lives Matter и възнамерява да се съсредоточи върху предстоящата си втора книга „Наръчник на аболициониста“ и сделка за телевизионно развитие с Warner Bros, открояваща истории, свързани с чернокожи хора.
Oще по темата
 
В изявление тя каза: "С интелигентни, опитни и отдадени хора, подкрепящи организацията по време на този преход, знам, че BLMGNF е в добри ръце."
 
"Програмата на фондацията остава същата - изкореняване на върховенството на белите и изграждане на жизнеутвърждаващи институции."
 
Патрис заяви пред агенция AП, че оставката й е била планирана преди повече от година и няма връзка с твърденията, че е злоупотребила с дарения, за да придобие имоти. Няма доказателства, които да предполагат, че тя го е направила.
 
"Това бяха десни атаки, които се опитаха да дискредитират образа ми и аз не правя това, което мислят десните за мен", каза тя.
 
Фондацията BLM заяви пред AП през февруари, че е събрала 90 млн. долара на фона на миналогодишните протести за правосъдие след убийството на Джордж Флойд в Минеаполис, Минесота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Робовладелец

преди 2 години

Всички църни на памука!

10

Анонимен

преди 2 години

тея сички дискриминирани да се насочат към континента майка... там бело върховенство нема, ама у Уганда и Замбия нема социал...

9

Анонимен

преди 2 години

Както винаги, на върха на всяка една паразитна организация която уж защитава интересите на бедните, стои някой милионер. Като погледнем, и БСП е такава...уж защитават бедните пенсионери, а между тях само крупни милионери и олигарси

fallback