Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Повече от половината от възрастното население в САЩ вече са ваксинирани срещу коронавирус, предаде АФП, позовавайки се на съобщение на Белия дом.

Oще по темата
Над 50% от възрастните са със завършен курс на ваксинация, написа в Twitter Сайръс Шахлар, която отговаря за данните за разпространение на вируса. Това означава, че са получили две дози от ваксините на Модерна или Пфайзер, или им е поставена еднодозовата ваксина на Джонсън и Джонсън, предаде БНР.

Коронавирусът взе над половин милион жертви в САЩ, но сега страната е световен лидер в провеждането на ваксинацията. АФП отбелязва, че повече от половината население от 332 милиона вече е с поставена поне една доза ваксина, но кампанията се бави заради колебанията на част от хората дали да се имунизират.

Президентът Джо Байдън си постави за цел да бъдат ваксинирани 70 процента от възрастните хора в страната с поне една доза до 4 юли. В момента този процент достига почти 62.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Ебасиму

преди 2 години

До Анонимен Е как така всички познати и роднини се ваксинираха и няма нито един със сериозна странична реакция? Не четете какво пишат тъпаните по форумите, а гледайте какво се случва на хората около вас - ако никой не получава сериозни странични реакции, не е ли това причина да се убедите че тези небивалици по форумите са пропаганда?

23

..

преди 2 години

До Смъртните случаи | Ти чакай да те разберат тиквочите по форумите. Половината си нямат понятие от наука и четат руска пропаганда без дори да го осъзнават, другата половина са платени от русия ***. Познай кои цъкат минусите.

22

за смъртните случаи

преди 2 години

Починалите от Корона вируса са повече ,защото не са лекувани.Оставени в изолация-БЕЗ ЛЕКАРСТВА,само на парацитамол и съветвани, да се обадят по телефона ,ако се влошат.Разбира се, всяка една инфекция,когато напредне ,се лекува по-трудно.Никаква информация за профилактика,никаква опция за ранно лечение.Дори обикновенният грип ще вземе повече жертви без лечение.Дори сега авторитетни медицински органи, се чудят дали да одобрят или не доказано и добре действащи лекарства.Идеята е пробутване на вакси

fallback