Снимка: БГНЕС
fallback

САЩ разработиха нов подход към КНДР, отказвайки се от идеите за „стратегическо търпение“ и голяма сделка с Пхенян, към които се придържаха предишни американски правителства. Това съобщи говорителката на Белия дом Джен Псаки, пише БГНЕС.

"Нашата цел остава пълното ядрено разоръжаване на Корейския полуостров с разбирането, че усилията на предишните четири администрации не успяха да постигнат тази цел. Нашата политика няма да се фокусира върху постигането на голяма сделка и няма да разчита на стратегическо търпение".

"Политита ни е практичен подход, който е отворен за дипломатически ангажимент с КНДР и ще проучи тази възможност, както и практически напредък, който да подобрява сигурността на САЩ, на нашите съюзници и разположените американски сили", поясни говорителката на президента Джо Байдън. Според нея САЩ ще продължи да се консултират с Република Корея, Япония и други съюзници и партньори за всяка стъпка спрямо КНДР.

"Мненията на чуждестранните съюзници и партньори на Вашингтон, както и усилията на предишните администрации на САЩ, бяха взети предвид, когато обкръжението на Байдън направи преглед на политиката към Пхенян", увери Псаки.

Тя не уточни кога точно Байдън се е запознал с новия подход към КНДР и кога го е одобрил. По-рано настоящото правителство на САЩ всъщност сигнализира, че не планира да разчита на пряк двустранен диалог с КНДР за ядреното разоръжаване на Корейския полуостров. Белият дом предупреди през януари, че администрацията на Байдън, наред с други неща, възнамерява да следва курса за възпиране на Пхенян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

ognyanz

преди 2 години

Сещате ли се кой е казал: "Не може да бъде независима една държава, която няма ядрено оръжие"?Не е Ким Чен Ун. Казал го е генерал Де Гол, дългогодишен президент на Франция. Е, Ким Чен Ун изглежда също мисли така. И сигурно има право. За САЩ има два вида държави: сателити и противници. Северна Корея е от противниците, но от тези противници, които имат с какво да се защитят.

49

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 52Какво значи имат право да бъдат каквито си искат?Северна Корея е съсед на Япония и Южна корея.Мислиш ли, че твой съсед има право да стреля когато си поиска от терасата и да прави циркове?Що ми се струва, че ако ти се случи, ти ще си първия който ще се оплаче.

48

Анонимен

преди 2 години

Може и да съм изтървал нещо, ама откакто Байдън е на власт, май има само монолози откъм Северна Корея към САЩ.Ким куткудяка нещо, от САЩ не му отговарят.

fallback