Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Джо Байдън се очаква да признае официално арменския геноцид от страна на Османската империя през Първата световна война. Това съобщава "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на неназовани официални източници.

Подобен ход ще навреди на турско-американските отношения, коментира агенция Ройтерс, цитирана от БНР.

Ходът би бил до голяма степен символичен, но ще означава завой от десетилетия внимателно подбиран език от страна на Белия дом и би дошъл в момент, в който Анкара и Вашингтон са в напрегнати отношения по редица проблеми.

Байдън вероятно ще използва думата „геноцид“ като част от становище на 24 април, когато по света се почита паметта на жертвите, съобщават три запознати източника.

В събота говорителката на Белия дом Джен Саки се очаква да каже „нещо повече по въпроса“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 3 години

Надявам се да ритне кофатапреди да е минала половинатаот мандата му. А какво ще признаваизобщо не ме вълнува.

37

Анонимен

преди 3 години

Няма да го признае разбира се. Той е еврейска проститука а евреите не признават никакви дуги геноциди освен измисления холокост.

36

ББ

преди 3 години

Милиарди сме г-н Байдън,Света ни жадува Справедилв и Свободен Свят,диктатори и служби опитват да ни променят ценностите...да превръщат Свободни хора в...крепостни...заради егото и жестокостта на диктатори доставящи си извратено удоволствие да гледат как умираме в мъки...унизени...гладни...Бог ни е дал Живота!Бог да пази САЩ!

fallback