Снимка: БГНЕС

Ной Грийн, който прегази полицаи извън комплекса на Конгреса на САЩ, е страдал от параноя и суицидни мисли, съобщава ТАСС, позовавайки се на полицейски източници.

Членове на семейството на Грийн са разказали на разследването, че са забелязали появата на „заблудителни мисли“ у 25-годишния мъж. Правоприлагащите органи, опитвайки се да установят мотивите на Грийн, все повече се фокусират върху психическото му състояние.

По-рано телевизионната компания CNN съобщи, че извършителят на инцидента край Капитолия редовно пише в социалните мрежи, че американските разузнавателни служби провеждат операции срещу него и може да е страдал от психично разстройство.

Още по темата
Източници на правоприлагащите органи казаха на MSNBC, че той също е изразил във Фейсбук подкрепа за движението "Нация на исляма" със седалище в Чикаго, Илинойс. Основана е в Мичиган през 1930 година. Представители на движението заявяват, че са за разпространението на исляма за подобряване на положението на афроамериканците. Редица американски правозащитни организации обвиниха движението в предразсъдъци срещу белите, расизъм, антисемитизъм, изкривяване на предписанията на исляма. Те също така подчертаха, че „Нацията на исляма“ разпространява екстремистки и сепаратистки идеи, защитава превъзходството на черните над белите.

В петък Грийн удари двама полицаи в кола на Капитол Хил в центъра на Вашингтон и след това се блъсна в ограда. След това той слязъл от колата с нож в ръка и се насочил към служителите на реда, пренебрегвайки заповедите им да хвърли оръжието, след което бил застрелян от полицията. Двама ранени полицаи са хоспитализирани, единият от които впоследствие почина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase