Снимка: БГНЕС
Общ преглед
 
Студентите във Флорида превърнаха в безумие идването на пролетната ваканция – вихрят се луди улични партита, вандализъм, пиянски скандали и дори няколко смъртни случая, пише в. Монитор.
 
Двама мъже на 21 и 24 години от Северна Каролина бяха арестувани в Маями Бийч. Местната полиция съобщи, че те са упоили 24-годишна жена, изнасилили я и откраднали кредитните й карти, след което продължили да купонясват с парите. Жената починала в хотелската си стая. Все още се изяснява дали съмртта е настъпила заради наркотиците, които мъжете са й дали. 
 
В Панама Сити в Мексиканския залив са били убити двама души. 31-годишен скочи с парашут от 23-ия етаж на хотел, но парашутът не се отвори.
 
14-годишен младеж е бил застрелян, докато семейството му било на пролетна ваканция в Панама Сити. Доведеният му брат, също 14-годишен, е бил ранен. Полицията е арестувала заподозрения стрелец, 37-годишен мъж от Кентъки. Властите все още не са коментирали предисторията на инцидента.
 
Междувременно властите в Маями Бийч обявиха, че удължават извънредно положение. Полицейският час остава в сила в райони като известната парти миля Ocean Drive на South Beach най-малко до 30 март от 20:00 до 6:00 часа. Причината за ограничението е постоянният прилив на купонджии по време на пандемията.
 
Полицията съобщи, че са извършени повече от 1000 ареста от началото на семестриалната ваканция, която започна в началото на февруари. Иззети са около 80 огнестрелни оръжия.
 
"Изглежда, че нашият град в момента е буре с барут", заяви кметът Дан Гелбър пред Си Ен Ен. Освен купонджии, които не носят маски въпреки коронавируса и пренебрегват правилата за дистанция, има хора и с лоши намерения. Има сведения за сбивания и дори престрелки. "Много от тях не са студенти", каза Гелбър. 
 
Ако ситуацията не се успокои, извънредното положение, наложено миналия уикенд, може да се приложи до края на "пролетната ваканция": Общинският съвет реши да удължи мерките до 13 април, ако е необходимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар