Снимка: БГНЕС
fallback
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че трябва да се направят промени в американските закони, за да се премахне расовата дискриминация, пише БГНЕС.
 
В изявление, публикувано по повод Международния ден за премахване на расовата дискриминация, Байдън категорично заяви, че "системният расизъм и върховенството на бялата раса са грозни отрови, които отдавна измъчват САЩ".
 
Американският президент подчерта още, че расизмът и ксенофобията са глобални проблеми, но трябва да се направят и вътрешни реформи.
Oще по темата
 
"Трябва да променим законите, които дават възможност за дискриминация в нашата страна, и трябва да променим сърцата си“, каза Байдън и добави, че неговата администрация „няма да се свени да се ангажира с усилената работа, за да ликвидира вредното наследство от робството и нашето отношение към индианците. Нужна е ежедневната работа за справяне със системния расизъм и насилието срещу чернокожи, латиноамериканци, азиатци и други малцинствени общонсти".
 
Байдън припомни, че още в първия си ден на поста той е подписал президентска заповед, която установява цялостен правителствен подход към расовата справедливост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

223

Феликс

преди 3 години

Змията обвинява всички, че са отровни. Щеше да е смешно , ако не беше толкоз тъжно...

222

-=-

преди 3 години

Когато следвах в бившето МЕИ, живеех в общежитието на един етаж с международни студенти, Имаше един студент от Нигерия, не си спомням каква специалност, май беше нещо като електроника. Същият човек беше работил в националната телевизия на Нигерия. Той казваше, че племенните вождове са давали на белия човек (а ние знаем кои бяха колонизаторите) тези хора от племената си, от които са искали да се отърват. Вадете си заключения.

221

Анонимен

преди 3 години

до 237 - пушки вируси и стомана - интересно четиво но за съжаление нищо вече не важи за бялата раса. Технологично вече не е толкова напред спрямо другите, във демографско отношение е зле и накрая във военно се придържа към някакви измислени ценности. Определено бялата раса няма нищо общо с хората които са покорили света едно време.

fallback