Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Семейството на убития при арест афроамериканец Джордж Флойд ще получи 27 милиона долара обезщетение от американския град Минеаполис.
Oще по темата


С рекордната сума беше уредено гражданското дело, което близките на Флойд заведоха. Половин милион долара от обезщетението ще отидат за квартала, където Флойд беше задушен от полицая Дерек Шовин, съобщи Bulgaria ON AIR.

Случаят предизвика мащабни протести в Съединените щати срещу полицейското насилие и в защита на правата на афроамериканците в страната. Малко след избухването на демонстрациите полицаят Дерек Шовин беше арестуван и обвинен в убийство. Ако той бъде признат за виновен, може да получи максимална присъда от 65 години затвор.

По-късно тази година се очаква да започнат и съдебните дела срещу останалите трима униформени, замесени в случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 3 години

Е, то както и да се отнасяш с тях, те си знаят тяхното. Ако ги гледаш, според тях значи си расист и налитат на бой или стрелят, ако не им кажеш нищо се мислят за богове и продължават да си веят байряка.Ако ще и най-благодетелният човек да си и да се отнасяш неутрално с тях, те идват да досаждат и ти се качват на главата. Що за хора са това!?

77

Snorky

преди 3 години

Имам усещането, че спонсора на Black lives matter и Antifa Сорос има пръст за рекордното обезщетение. Да не би той да е пратил адвокати за този наркодилър Флойд?! Медиите едва ли ще ни запознаят някога с тази дребна подробност...

76

Анонимен

преди 3 години

Вярно е, срещнеш ли черни, винаги има проблеми. Заяждат се и се правят на велики, дори и ти да не му правиш нищо. Белите си ходят сами, а черните рядко ходят сами, защото знаят, че са нищо и се събират по двама-трима. Общо взето никаква разлика от нашите черняци, навсякъде една са една и съща измeт.

fallback