Снимка: БГНЕС

"Като приятели, съюзници и партньори, САЩ и България споделят ангажимента си към свободата, правата на човека, демократичните и отговорни институции, сигурността и пазарната икономика. Поддържането на тези трудно извоювани ценности не е лесно, но всички ние трябва да се стремим да го правим – за себе си и за бъдещите поколения“, се казва в поздравлението на държавния секретар.

"Очакваме с нетърпение да работим заедно, докато сте начело тази година на инициатива "Три морета“ и докато се възстановяваме от глобалната пандемия, съживяваме икономиките си, укрепваме нашите институции, справяме се с общи регионални и глобални предизвикателства и доразвиваме стратегическото си партньорство”, подчертава държавният секретар, цитиран от БГНЕС.

"Отправям най-добри пожелания за една спокойна, здрава и просперираща година и очаквам бъдещо развитие на приятелството и все по-тясно сътрудничество“, написа още Блинкен.

Коментари Напиши коментар

107

Анонимен

преди 3 месеца

Едни и същи простотии за ценности и демокрации. При вас всичко е криворазбрано. Заврете си ги в задниците тия ценности и откъдето сте дошли

106

Симо

преди 3 месеца

Защо ли?

105

Анонимен

преди 3 месеца

Позволено ли ни е да кажем "Не, благодаря"?