Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Американският президент Джо Байдън подписа директиви за промяна в имиграционната политика на САЩ. Байдън заяви, че не създава нови закони, а „елиминира лоша политика“, предаде БНР.

Байдън каза, че имиграционната политика на предишната администрация не е била отражение на Америка. Той също описа указите на бившия президент Доналд Тръмп като контрапродуктивни за сигурността.

Сегашните действия целят да съберат децата и родителите, които бяха разделени по южната граница. За целта ще се създаде работна група.

Oще по темата

Не се знае с точност колко деца в момента са отделени от семействата си, но според официално лице от администрацията броят им може да достигне 1000. Не се знае и дали сега децата ще получат разрешение да останат с родителите си легално в САЩ.

„Ние ще работим в посока отмяна на моралния позор на предишната администрация“, каза президентът.

По-рано на брифинг говорителят на Белия дом Джен Саки подчерта, че целта е да се създаде процес с човешко отношение към имигрантите.

Байдън също поиска преразглеждане на политиката, която накара търсещи в убежище да останат в Мексико, докато върви разглеждането на молбите им и преразглеждане на политика, която правеше по-трудно вземането на разрешение за постоянно пребиваване на по-бедни имигранти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

...

преди 3 години

Днес четох, че славяните и източно европейците сме вече цветнокожи според комитета на цветнокожите общества в щатите. Било не заради цвета на кожата, а икономическите характеристики на региона. Тези вече не знаят какво означава думата цвят. САЩ потъва все по бързо заради ултра либерализъм.

33

Демократка

преди 3 години

Белите американки харесват - черни расови жребци от мексико

32

пияница мистик

преди 3 години

Другари, гледайте си СССР, а не САЩ. Че в СССР другарят Джудже се целува по устата с Ердоган, пръв приятел му е мюсюлманина Кадиров от Чечня, пълно е с грузинци, арменци и каква ли не още гмеж, като таджикистанци, узбекистанци и киргистанци. Мексиканците в САЩ са 100 пъти за предпочитане пред тези съветски отломки

fallback