Снимка: Pixabay
В противовес на наложения стереотип, че поколението на милениалите е "мързеливо", всъщност се оказва, че представителите му изобщо не живеят все още при родителите си. Вместо това те купуват жилища за милиони, пише Bloomberg TV Bulgaria.
 
Според проучване, направено миналата година, на Националната асоциация на брокерите поколението на милениалите (родени от 1981 до 1996 г.) представлява най-големият дял от купувачите на жилища в САЩ, като те са общо 38%.
 
"Те са много заинтересовани да притежават дом, просто чакаха по-дълго, за да си купят първото жилище", казва Брадли Нелсън, главен маркетинг директор на Sotheby’s.
 
Изтривайки идеята за "скромен първи дом", която бе приета от по-старите поколения, богатите милениали действат по-мащабно, казва Нелсън.
 
"В миналото хората купуваха скромен имот, живееха в него до създаването на семейство и след това го продаваха, за да си купят по-голям имот“, посочва той. „Милениалите най-накрая излизат от този модел на поведение и не е необичайно първото им жилище всъщност да бъде просторно и луксозно, както и да струва милиони долари в САЩ или другаде по света", допълва Нелсън.
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase