Снимка: БГНЕС
fallback

Много от някога лоялните членове на Мар-а-Лаго, си тръгнаха, защото вече не искат да имат връзка с бившия президент Доналд Тръмп, според автора на една от книгите за курорта.

"Това е много обезсърчено място", казва Лорънс Лиймър, историк и автор на "Мар-а-Лаго: Вътре в портите на властта в президентския дворец на Доналд Тръмп". Но допълни, че членовете "не са загрижени за политиката и казват, че просто храната не е добра".

Лиймър сподели, че е разговарял с редица бивши членове, които "мълчаливо напуснали", след като президентството на Тръмп приключи.

Бившият президент се премести в имението на Палм Бийч, Флорида, след като мандатът му приключи миналата седмица. Но без подкрепата на президент, работещ от Белия дом, гостите изведнъж откриват, че Мар-а-Лаго е загубил своя блясък. По време на пандемията в хотела не е имало развлечения, а Лиймър констатира: "Това е тъжно място ... не е това, което беше."

Недоволните членове може да доведат до по-малко приходи за Тръмп. Когато той беше президент, много хора платиха до 200 000 долара за членство в Мар-а-Лаго, посочва Лиймър. Но той е на мнение, че те едва ли ще продължат да плащат тази цена.

Мар-а-Лаго отдавна е осмиван от критиците като крехък, задушен клуб, изпълнен с легенди за Тръмп - някои от тях фалшиви. Водещият Джими Кимел в петък разказа за свое посещение в курорта точно преди Тръмп да стане президент. "Не бихте могли да преувеличавате колко комична е обстановката“, каза Кимел в подкаста на Бил Симънс на The Ringer. "Всички там са на 100 години."

Кимел сподели, че е отишъл в курорта преди около шест години, за да вечеря с Хауърд Стърн, който по това време е живял близо до имота. Той определи присъстващите в Мар-а-Лаго като "прегърбени хора, които ядат мека храна" и каза, че мястото е покрито със снимки на Тръмп.

"Беше просто тихо и ужасно място", спомни си Кимел. - "И сега той живее на това ужасно място."

Хотелите и хотелиерските компании на Тръмп бяха особено силно засегнати по време на пандемията от коронавирус, но продажбите в курорта Мар-а-Лаго се увеличиха през последната година от 21,4 милиона на 24,2 милиона. През 2019 г. бившият президент премести постоянното си местожителство в курорта във Флорида от Trump Tower в Ню Йорк. Но остава под въпрос дали ще му бъде позволено да живее там постоянно, защото това може да наруши споразумението му от 1993 г. с град Палм Бийч.

"Дори тук хората не го харесват", каза Лиймър, имайки предвид жителите на Палм Бийч - много от които гласуваха за Тръмп с надеждата за по-ниски данъци и процъфтяващ фондов пазар. "Това е просто още един признак за това как силата му е намаляла."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Анонимен

преди 3 години

Партенките на Шорош!Истината е,че Тръмп прави паралелно правителство във Флорида!

104

11

преди 3 години

Туй Мар-а-Лаго един път книга, втори път клуб, трети път курорт, всъщност кво е?Аве откъде ви копаят такива бaламурници ве? "Подкаст"? Идиотска работа ...

103

Анонимен

преди 3 години

А вие откъде знаете, че местните не го харесват, бе кукумицини ?? Да не сте били там случайно ...???

fallback