Снимка: БГНЕС
fallback

Служители и конгресмени от Камарата на представителите предадоха обвинителния акт за импийчмънт срещу експрезидента Доналд Тръмп в Сената за иницииране на процес по обвинения за подбудителство на кървавата атака срещу Капитолия на 6 януари, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Oще по темата

Докато демократите в Конгреса подкрепят обвиненията срещу Тръмп, сенаторите републиканци намаляват критиката си към бившия президент и избягват да призовават за осъждането му заради щурма на Капитолия. Това е ранен сигнал за влиянието, което продължава да оказва Тръмп върху партията си, отбелязва АП.

Обвинителите от Камарата на представителите внесоха в Сената едно единствено обвинение срещу Тръмп за "подстрекаване към бунт", като извършиха церемониална процесия от долната камара на Конгреса до Сената. Безпрецедентността на ситуацията се състои в това, че Тръмп е първият американски президент, срещу когото за втори път се води процес за импийчмънт, отбелязва ТАСС.

Самият процес в Сената ще започне в седмицата, започваща на 8 февруари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ЦРУ

преди 3 години

ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО е ...след мандата да искаш ДА ГО СВАЛИШ .....а и ГЛУПАВО !!! Тези американци са ....ИЗКУКУРИГАЛИ !!! ГЛЕДАХМЕ митинга ДИРЕКТНО....Тръмп говореше за изборите и КРАЖБАТА !! ДА дойдат в БГ....за да видят ..КАКВО ЗНАЧИ ПРИЗИВ ЗА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ.....със вдигнат ЮМРУК.....ГЕШЕВ не иска ИМПИЙЧМЪНТ....чака да свърши мандата ...и ОБВИНЯВА Р.Р. във ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА ...и призиви за ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ......и ще иска ДВЕ ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ за пРезидента БЪЛГАРОМРАЗЕЦ..русофил !!!

15

Мяу

преди 3 години

Well done!

14

Анонимен

преди 3 години

Подбудителство за кървава атака на Капитолията имаше откъм стрелялият зад вратите в стъклото на една от тях по хората от бунта когато застреля жената ветеран от ВВС с което изпълни 2 неща едновременно-спомогна бързо да разбият стъклото,че отворят вратите и на атака,инак хората се бяха отказали от дълго почукване по стъклата щом видяха,че не се чупят,но като се проби лесно се разбива и стрелбата по тях ги афектира понеж не са въоръжени,а вътре,които бяха повече от тях пред вратите не ги защитиха.

fallback