Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед

Индия чества с тържества встъпването в длъжност на новата американска президентска администрация. Особено щастливи са в малкото селище Тхуласендрапурам, откъдето е рода на майката на Камала Харис. Там събитието бе проследено на живо по телевизиите, съобщава БНТ.  

По време на церемонията местните жители гордо скандираха името на Харис и развяваха снимката й. Тържествата в индийското селище завършиха с фойерверки. Хората в заобиколеното от оризища малко индийско селце се събраха в местния хиндуистки храм, гърмяха бомбички и произнасяха молитви в чест на Камала Харис.

"Много сме горди, че индийка е избрана за вицепрезидент на Америка", коментираха хората в селото.

По време на изборите в САЩ всички жители на селото се събраха в храма "Дхармасатха", който самата Камала е посещава на 5-годишна възраст, и отправиха молитви за нейната победа. На входа на молитвения дом бе поставено табло, на което вярващите оставят бележки с послания за късмет и победа.

Въпреки че семейството на Камала Харис първо се мести в град Ченай преди да емигрира в САЩ, храмът има огромно духовно значение за нейните предци. В него е божеството, което закриля близките й.

Затова и семейството й продължава да изпраща средства за поддръжката  му дори след като се установява в Америка. На стените на молитвения дом дори е изписано името на самата Камала Харис, която е дарила 5000 рупии (67 долара) през 2014 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Златка

преди 3 години

Да де, само дето на Камила хич не и пука за Индия! Тя дори и не св представя за половин индийка...тя казва, че е само афроамериканка, защото това и носи полза, нищо че не е и афроамериканка, баща и е от ямайка, майка и от индия, но пусто срам от произхода си и този пуст произход не и носи полза никаква, затова е по донре да се пише афро! Същата е като онази покахонтас Елизабет Уорън

36

Обективно

преди 3 години

Индийците са доста мъдър народ! Дано всичко да е в полза на Човечеството!!!

35

Анонимен

преди 3 години

Тия *** са почти толкова прости, колкото и самите американци... Чудя се как изобщо са измислили нулата едно време, или май е долна инсинуация в опит да откраднат постижението на арабите... Пфффф....

fallback