Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването на САЩ Алекс Азар осъжда нападението на американския Конгрес в писмо до президента Доналд Тръмп от 12 януари, с което официално обявява оставката си, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В писмото си Азар казва, че ще освободи поста по обяд на 20 януари, когато избраният за президент Джо Байдън ще встъпи в длъжност.

"Атаките срещу Капитолия бяха щурм срещу нашата демокрация и срещу традицията за мирно предаване на властта, която САЩ първи в света въведоха", посочва министърът.

"Призовавам Ви да продължите да осъждате недвусмислено всяка форма на насилие, да настоявате никой да не се опитва да наруши церемонията по встъпване в длъжност във Вашингтон или където и да било другаде, и да продължите да подкрепяте безрезервно мирното и организирано предаване на властта на 20 януари", пише той.

В писмото си от две страници Азар изрежда постиженията на правителството, включително бързото разработване на ваксини и терапии срещу коронавируса, които "действията и риториката след изборите заплашват да опетнят".

Коментари Напиши коментар

11

А сега сериозно

преди 1 месец

до 10

Я по-добре кажи кой не ги е осъдил? Привъжаниците на Тръмп никога не са били за вандалщините. По скоро от другата старана подкрепят вандалщини, палежи на градове и адмистративни сгради, обири и терор над инакомислещи, дори убийства. Дори левите политици плащаха цяло лято гаранциите на терористите и вадеха от затворите криминалните престъпници.

А със второто си изречение се разкри напълно. Който не е с партията кърмилница- за повече от метач да не се надява. Още ли ви има такива?

10

Анонимен

преди 1 месец

Той осъди атаките срещу Капитолия, освобождава поста на 20 януари

Ще ги осъди разбира се, иначе няма да си намери работа дори като метач.

9

Анонимен

преди 1 месец

Пълшоците на Тръмп се разбягаха от потъващия кораб. Капитанът на потъващия кораб Путаник поема към Масква, столицата на световния деспотизъм.