Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Пренареждане на върха при най-богатите - най-заможният човек в света вече е Илън Мъск. Той измести изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос.

Илън Мъск разказва една шега по време на мотивационна лекция през 2013 година, която по-късно, по ирония на съдбата, се оказва невярна.

"Чухте ли смешката за човека, който е направил малко пари в космическата индустрия? Е, той започна с много пари", каза тогава той, цитиран от Bulgaria ON AIR.

А днес цената на акциите на Tesla се повиши толкова, че го изстреля на върха в класацията на Bloomberg. Изпълнителният директор на SpaceХ притежава състояние, оценено на 188,5 милиарда долара.

Преди това първото място беше за Джеф Безос, чието състояние е с 1,5 милиарда долара по-малко. Той беше на върха от 2017 година. Двамата милиардери са конкуренти и в космическата надпревара. Акциите на Tesla отбелязаха ръст от 743% през миналата година с 499 550 доставени коли. Самият Мъск е изненадан от успеха.

"Толкова съм горд, че екипът на Tesla постигна този важен етап. В началото на Tesla мислех, че имаме 10% шанс да оцелеем изобщо", коментира той.

А в историята на милиардерите няма по-драстична промяна от тази на Мъск. За една година инженерът, роден в Южна Африка, забогатя с над 165 милиарда долара и стана най-бързо забогатяващият човек.

Най-богатите 500 хора в света са спечелили рекордните 1,8 трилиона долара към общото си нетно състояние през миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Въй Въй Въй

преди 3 години

И до дървените философи да поясня само за едно от големите излагации на Никола ви (мега професора и учен който е бил ултра зле по Физика в разцвета на знанията си) нарекал е Рентгеновите лъчи X-rays и затова в английско говорящите държави още си дрънкате X-rays навсякъде е Рентген. В атомните електроцентрали се измерват в Рентген. Не отричам че Тесла не е измисля някои неща но учен да го наричат е смешно.

37

Въй Въй Въй

преди 3 години

Бай Найлон първо да спре да ползва името на най-гениалният учен, живял някога на тази планета, Никола Тесла.Ох боже виш овцете да не изпадат лозето. Н. Тесла никога не е бил учен а електрон инженер и е един от първите защото тогава започва електрифицията на света(запада). Кажи ми един научен документ от Тесла електричаря. Също си е преписва и изобретения които не са негови. Звеми се образовай ***.

36

Въй Въй Въй

преди 3 години

Tesla Motors е финансирана от NASA както и SpaceX най вече. Няма тесли няма месли ако не бяха решили да му дадат едно рамо. Сега щеше да е най умният беден предприемач Найлон Вгъз.

fallback