Снимка: БГНЕС

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън призова настоящия президент Доналд Тръмп да излезе с телевизионно обръщение към атакуващите сградата Капитолия и да ги помоли да спрат и да се оттегли.

Байдън направи това в специално телевизионно обръщение, излъчено по CNN.

Още по темата
Новоизбраният президент обяви, че е шокиран и натъжен от случващото се.

"В този час нашата демокрация е под безпрецедентна атака. Нищо подобно не сме виждали в модерната история", каза Байдън и продължи: "Сцените на хаос в Капитолия не отразяват истинската Америка, не представляват истинската ни същност".

"Призовавам тази тълпа да се изтегли и да позволи на демокрацията да продължи напред", каза Байдън.
Той заяви, че президентът Доналд Тръмп трябва да се появи по национална телевизия и да поиска да бъде сложен край на тази обсада.

Както е известно този следобед американско време привърженици на Доналд Тръмп щурмуваха сградата на Конгреса на САЩ, за да осуетят обявяването на избора на Джо Байдън за нов президент. В крайна сметка заседанието беше прекратено, а сградата на Капитолия затворена.

Протестиращите обаче успяха да пробият полицейската обсада и част от тях са в сградата на Капитолия.

Жена е в критично състояние, след като е била простреляна при размириците, съобщава CNN. Съобщава се и за ранени полицаи.
 

Коментари Напиши коментар

57

Лилияна

преди 3 месеца

До Анонимен. ***

Комликсар

56

Liliana

преди 3 месеца

Нелегално напуснах БГ 1973 , всички знаехме какъв риск беше това, преживях ревелюцкя, война , ковид , сега в САЩ , вече стара , от къде и как пак да започна нов живот , колко повече езици да науча,, чакат ни много лоши неща , с тези комплексари ,, половината и повече американци са с този *** Тромп,,

55

Браво на Демокрацият

преди 3 месеца

Щатите са Единственната Държава в чиято Конституция е залегнало правото на нейният Народ да упражни Въстанието като форма на протест и несъгласие.