Снимка: БГНЕС
fallback

Новият състав на Конгреса на САЩ се събра на първо заседание на фона на заплахите от сенатори от Републиканската партия да гласуват против утвърждаването на резултатите от президентските избори, съобщи ДПА.

Осемдесетгодишната демократка от Калифорния Нанси Пелоси бе преизбрана за председателка на Камарата на представителите.

Oще по темата

Пелоси е на председателското място в долната камара за четвърти път. Тя заемаше този пост от 2019 година насам, както и в периода от началото на 2007 до началото на 2011 година.

Тя ще бъде изправена пред предизвикателства в 117-ия Конгрес, тъй като ще ръководи най-крехкото мнозинство от две десетилетия в долната камара, след като партията й загуби места на изборите през ноември.

Все още не е ясно кой ще контролира горната камара. Това ще бъде решено на два оспорвани балотажа за Сената в Джорджия във вторник, предаде БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

АНОНИМЕН

преди 3 години

Откачена бабичка с мнооого грим !!!!!!

11

Анонимен

преди 3 години

До Христо Христов"Не е случайно, че великите модели за поведение в миналото са отвратени от нактоящето..."Сигурно е отватително цял живот да живееш отвратен от настоящето.

10

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовТова че либералите контролират медиите с десетилетия и облъчват хората само с информация която според тях е правилна и служи на интересните им, не означава че няма хора които виждат и разбират какво се случва в действителност. Следете внимателно какво ще се случи на 6 Януари.

fallback