Снимка: БГНЕС
fallback

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън разкритикува администрацията на действащия президент Доналд Тръмп за твърде бавните темпове на разпределение на ваксините срещу КОВИД-19 в страната, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

"Изпълнението на плана на правителството на Тръмп за разпределянето на ваксините много закъснява", заяви Байдън вчера в Уилмингтън, щата Делауер. "Както отдавна предупреждавах, мерките за разпространението и прилагането на ваксините не се изпълняват така, както трябва", подчерта демократът.

Той припомни, че преди няколко седмици правителството на Тръмп обещаваше, че 20 милиона американци могат да бъдат ваксинирани до края на годината. "До края на декември останаха няколко дни, а са ваксинирани само няколко милиона души", посочи Байдън. Ако ваксинирането продължи да се извършва със сегашните темпове, по думите му ще са необходими години, а не месеци, за да се ваксинира цялото население.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

гербер

преди 3 години

До Анонимен 2Приличаш на онова куче,дето се облизвало от мерак пред месарския магазин!И чакало да падне мръвка от небето!:))))

2

Анонимен

преди 3 години

Тръмпофилите Български вдянаха ли най после че Тръмп наистина загуби изборите?!-:) Дали ще повярват и на пролет че д-р Борисов също ще загуби?!-:)

1

Анонимен

преди 3 години

Слиипи Джо се събуди.

fallback