Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Майк Пенс се ваксинира публично срещу коронавирус на живо по телевизията. Това е мярка, която Белият дом и администрацията на Доналд Тръмп предприемат за да "насърчат безопасността и ефикасността на ваксината и да изградят доверие сред американския народ".

"Не почувствах нищо", заяви Пенс след като получи първата си доза от препарата на Pfizer, цитиран от The New York Times."Много добре свършена работа."

Съпругата му Карън Пенс и Джером Адамс, генералният хирург, също получиха ваксината. Антъни Фаучи, най-добрият експерт по инфекциозни болести в страната, Робърт Редфийлд, директор на Центровете за контрол и превенция на заболяванията и Сийма Верма, администратор на центровете за Medicare и Medicaid Services, също присъстваха на събитието.

Следващата седмица пред камерите ваксината ще получи и избраният за следващ президент на САЩ - Джо Байдън.

Осезаемо обаче бе остъстмието на президента Доналд Тръмп. През последният месец той каза относително малко за ваксината и даде да се разбере, че не е планирано да се ваксинира.

В петък сутринта Тръмп не промотира събитието, на което Пенс щеше да се ваксинира, и което неговите помощници бяха помолили всички телевизионни мрежи да злъчат на живо. "Руската измислица се превръща в още по-голяма лъжа!" написа в Twitter президента около минута преди началото на събитието Пенс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase