Снимка: БГНЕС
Избраният за нов президент на САЩ Джо Байдън ще се ваксинира срещу COVID-19 най-рано другата седмица, предадоха световните агенции. Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс ще направи това утре. В кратко комюнике Белият дом съобщи, че 61-годишният Пенс и съпругата му Карън ще се ваксинират срещу вируса, за да "засилят доверието" на американците във ваксините.
 
Президентът Доналд Тръмп, който по-рано тази година преболедува коронавируса, не е обявил кога би могъл да се ваксинира, отбелязва Франс прес. Говорителка на Тръмп заяви, че той е готов да си постави ваксината и ще го направи веднага щом медицинският му екип "сметне това за уместно". Тя обаче подчерта, че приоритет за Тръмп са работниците на първа линия.
Още по темата
 
Масовата ваксинация в САЩ започна този понеделник, след като Агенция за храните и лекарствата на страната одобри ваксината на Пфайзер и Бионтех. Очаква се агенцията да одобри и втора ваксина, която е на компанията Модерна, до края на тази седмица.
 
САЩ остават най-тежко засегнатата от пандемията държава, като са на първо място в света по брой заразени и починали, посочва ТАСС. По данни на университета "Джон Хопкинс" в страната са регистрирани близо 17 милиона случая на заразени с коронавирус, а починалите са над 307 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase