Снимка: БГНЕС
fallback
"Изключително нова ще бъде Америка след избирането на Джо Байдън за президент. Балканите не са такава зона, че САЩ да има специални отношения за този регион. Те ще бъдат свързани с общата им политика за Европа и за отношенията с Русия". Това каза пред БНР анализаторът Димитър Гърдев.
 
Според него общия обем от стратегически договори и противовеси позициите на Байдън са по-различни от досегашната политика на САЩ. 
 
"Възможна е по-силна ангажираност на Байдън към конфликта в Нагорни Карабах.
Oще по темата
Проблемите във вътрешен план в САЩ са изключително тежки. Кризата с коронавируса няма да бъде решена. Разделението на американското общество ще се запази. Затрудненията в икономиката съществуват. САЩ имат и огромен външен дълг", заяви Гърдев. 
 
Анализаторът коментира, че има много неизвестни около хората, които стоят зад Камала Харис, както и около самата нея. 
 
"Важно е отношението на САЩ към НАТО. Байдън заявява, че ще укрепи връзките в Алианса. За нас е важно да имаме яснота, да не бъдат притискани съюзниците с постоянните 2% повишаване на разходите, с това предислоциране на сили и средства, някакви преговори за прехвърляния. Това са важни неща", обясни Гърдев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 3 години

няма никаква "нова" Америка нито неясноти около камилата.Байдън е проект на обонго- демокрастите милиардери са привикали обонго да организира играта, който е задвижил пионката байдън да вкара през задния вход лицето на проекта камилата, с обонго зад гърба им. Връща се обонго, който видяхме за 8г какво направи за тия другари да си напълнят джобчето.Който е видял "кабинета"на байдън- до един обонговски министрй, нйкои са били заместници сега на по-високи постове, черни, много жени разбира се.

25

баба мара

преди 3 години

камала е женена за евреин сега знаем кои стои зад нея и какво да очакваме вследващите 4 години

24

Да завторят

преди 3 години

Организирам Алианс за повторение на изборите в САЩ. Що само Беларус да завтаря?

fallback