Снимка: БГНЕС
fallback

Към сегашния момент шансовете за победа на Джо Байдън стават все по-ясни, заяви в интервю пред БНР Димитър Бечев  - старши сътрудник в Атлантическия съвет и преподавател в Университета на Северна Каролина.

"Байдън излезе начело в Уисконсин, взел е преднина в Мичиган, където се очаква да бъдат преброени гласове, подадени по пощата от места, които са по-скоро в графата на демократите, а и според пазарите за залози шансовете на Байдън са много високи", добави той.

Oще по темата
"Ако всичко опре до Пенсилвания, а Мичиган и Уисконсин бъдат спечелени от Байдън, надпреварата е вече приключила", смята Бечев, визирайки резултатите в ключови щати за изхода на битката за Белия дом.

Доналд Тръмп няма право директно да сезира Върховния съд, отбеляза анализаторът, визирайки заплаха на президента да се обърне към най-висшата съдебна инстанция, след като обвини демократите в кражба на изборите.

Бечев очаква разделението в Америка да продължи, тъй като се очаква Сенатът да остане под контрола на републиканците. Според него Байдън, въпреки обявения от него двупартиен подход, вероятно трудно ще намира общия знаменател по важни въпроси.

Бечев смята, че вероятно при Байдън президент американското общество ще бъде по-спокойно, тъй като той ще се опитва да търси средни позиции и да опитва двупартийни стратегии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 години

Тръмпа е за панделата, а Лойко е за народен съд!!!

27

Анонимен

преди 3 години

E pa naschta tikva moje da e prost ne sporq ama naistina trqbva da go vzemat za glaven mozyk v USA ami toi po umen v pyti ot toq Baidyn

26

Странно!

преди 3 години

Няма нито един русофил, който да е за Джоу Байдън, всичките са за приятеля на Кремъл.

fallback