Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Над 50 милиона американци вече са гласували предварително в изборите за президент.  Избирателите счупиха всички рекорди по ранно гласуване в опит да избегнат струпване в избирателните секции на 3 ноември.

Около 35 милиона американци са гласували по пощата, а 15 милиона в специално разкритите урни за предварителен вот в надпреварата за Белия дом между президента Доналд Тръмп и демократа Джо Байдън, предаде БНР.

Oще по темата

Това е рекордно гласуване, като резултатът вече надмина всичките 47 милиона гласове, подадени в началото на изборите през 2016 г., а до изборния ден на 3 ноември остава още повече от седмица.

Демократите призовават хората да гласуват по-рано като предпазна мярка в условията на пандемията от коронавирус. От своя страна Доналд Тръмп продължава да твърди, че гласуването по пощата е предпоставка за измами.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Христо Христов

преди 3 години

До 19Браво на тръмп, че е нормален мъж!

19

Христо Христов

преди 3 години

До 14Въпросът е и какви данъци.Ако става дума за подоходни - ако не даряваше цялата заплата като президент, вероятно ще0ше да е платил повече.Но нищо не чувам за данъците печалба от фирмите платени в щатите... като от голф игрището например?! Защото за такива данъци става дума в китай.

18

Анонимен

преди 3 години

До 8Китай е най-големият замърсител,защото произвежда всичко за целият свят. А Америка замърсява на второ место в света,защото са най-големият консуматор. И Тръмп иска тази консумация да си остане ,за да печели повече пари. Ама после всички ние ще плащаме цената за последиците.

fallback