Снимка: БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп продължава предизборната си кампания за следващ мандат в щатите Мичиган и Уисконсин, съобщава БТА.
 
Президентът отправи атаки към противниците си от демократическата партия по въпроса за противодействието срещу COVID-пандемията, опитвайки се да спечели щатите от Средния Запад.
 
"Демократическата партия, която някога сте познавали, вече не съществува", каза вчера Тръмп на избирателите в Мъскигън, щата Мичиган, преди да посети и Уисконсин - два щата в Средния Запад. Тези два щата изиграха ключова роля за победата му през 2016 г. Според социологическите изследвания тази година подкрепата е за неговия съперник от Демократическата партия Джо Байдън.
 
Тръмп обвини демократите, че са "антиамерикански радикали", опитващи се "да заличат американската история, да подменят американските ценности и да унищожат американския начин на живот". Той заяви пред избирателите, че имат морален дълг да подкрепят Републиканската партия.
 
Тръмп не пропусна да спомене и губернаторката на Мичиган от Демократическата партия Гретчен Уитмър. Срещу нея бе разкрит заговор на антиправителствени екстремисти, разгневени от ограничителните мерки, които тя е наложила заради коронавируса:
 
"Трябва да накарате вашия губернатор да отвори вашия щат, да отвори училищата. Училищата трябва да бъдат отворени, нали! Надяваме се, че ще я разкарате много скоро", каза Тръмп, на което публиката отвърна с възгласи "Заключете я!".
 
Уитмър отговори на нападките, като заяви в Туитър: "Точно това е реториката, която изложи на опасност моя живот, живота на моето семейство и на други правителствени служители, докато се опитваме да спасим живота на своите събратя американци".
 
Тръмп атакува и съперника си Байдън, като го обвини, че ако победи, ще забави възстановяването от пандемията, предаде Ройтерс.
 
"Байдън ще затвори страната, ще забави ваксината и ще проточи пандемията", каза Тръмп.
 
Байдън реагира срещу нападките: "Всичко, което президентът Тръмп предлага на народа на Мичиган, е още лъжи и заблуди - без план как вирусът да бъде овладян, нито стратегия за извеждане на икономиката от рецесията и никаква визия за обединяване на страната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase