Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Кандидатката на Демократическата партия за вицепрезидент на Съединените щати Камала Харис преустановява предизборните си прояви до неделя включително, след като двама души, свързани с предизборния й екип, са дали положителна проба за коронавирус, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

От щаба на кандидат-президента на демократите Джо Байдън съобщиха, че той самият не е бил изложен на опасност от заразяване, въпреки че с Харис прекараха няколко часа заедно на предизборна проява в югозападния щат Аризона на 8 октомври. Същия ден кандидатката за вицепрезидентския пост е пътувала в един самолет с двамата заразени.

В Аризона Джо Байдън и Камала Харис непрекъснато са били с маска на публични места, а според техни сътрудници - и извън срещите си с избиратели. Оттогава двамата са дали по няколко отрицателни проби за новия коронавирус.

Oще по темата

77-годишният кандидат-президент Байдън междувременно съобщи, че член на екипажа на самолета, с който пътува за предизборните си прояви, е заразен с коронавируса, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Байдън написа в Тwitter, че по съвет на своите лекари е решил да не прекъсва кампанията си. "Този член на екипажа беше в самолета с мен, но беше на повече от 15 метра от мен", обясни той. При това Байдън подчерта, че и двамата със заразения са носели маска, а и никой от предизборния му щаб не е бил в контакт с въпросния член на екипажа на самолета.

Вчера кандидат-президентът на демократите отново е дал отрицателна проба за коронавируса, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на неговия екип.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

байдЪно, бързо да се гътваш ти недна корумпирана фъшкийо

6

Анонимен

преди 3 години

Рептилите не ги хваща коронавирус.

5

Анонимен

преди 3 години

До Леле"такава голяма държава, демократите толкова ли не успяха да намерят нормален човек"Демократите не тръсят нормален човека. За тях всички нормални хора за зли расисти и трябва а бъдат унищожени. Те харесват само ***, терористи и педофили като байдън.

fallback