Снимка: БГНЕС

Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ, смята, че състоянието на президента Доналд Тръмп, който е диагностициран с коронавирус, все още може да се влоши, съобщава БГНЕС, позовавайки се на ТАСС.

Още по темата

"Проблемът е, че болестта е все още на ранен етап. Не е тайна, че има случаи в клиничната история, когато хората се разболяват отново /реверсия/ след 5-9 дни", предупреди Фаучи в понеделник по Си Ен Ен. "Реверсия" означава погрешно насочване и неприятности", обясни той.

"Това е малко вероятно да се случи, но лекарите на президента трябва да бъдат нащрек", продължи Фаучи, добавяйки, че по негова оценка държавният глава се завръщащ се в Белия дом от медицинския център "Уолтър Рийд" изглеждал много добре.

Най-добрият специалист по инфекциозни болести смята, че е много вероятно Тръмп да бъде подпомогнат от експериментално лекарство на базата на антитела. Фаучи поясни, че самият той не е допуснат до лечението на президента.

През нощта на 2 октомври Тръмп обяви в Tуитър, че той и съпругата му Мелания садиагностицирани с коронавирус. По-късно същия ден държавният глава пристигна в медицинския център "Уолтър Рийд" в Бетесда, Мериленд. Тръмп напусна болницата в понеделник и се върна в Белия дом. Неговият лекуващ лекар Шон Конли информира, че здравословното състояние на президента на САЩ позволява безопасното му изписване от лечебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase