Снимка: БГНЕС
fallback
Американският президент Доналд Тръмп е бил изписан военната болница "Уолтър Рийд" във Вашингтон, където беше приет, за да се лекува от COVID-19, съобщават световните агенции. Президентът напусна здравното заведение с маска и се качи на хеликоптер, който да го откара в Белия дом. Той размаха и палец, за да покаже, че се чувства добре
 
Преди това Тръмп обяви в Туитър, че много скоро ще се върне към кандидатпрезидентската кампания.
 
Малко по-късно той пусна и видеопослание в социалната мрежа, в което призовава американците да не се страхуват от коронавируса. Докато все още беше в здравното заведение, Тръмп публикува и текст с подобно съдържание:
Oще по темата
 
"Не позволявайте вируса да ви управлява, не се страхувайте от него. Ще го победите, ние имаме най-доброто медицинско оборудване и най-добрите лекарства, всички те създадени наскоро.", каза държавният глава във видеото.
 
Съперникът му за президентските избори, демократът Джо Байдън, обаче разкритикува думите му против страха от болестта:
 
"Президентът излезе от болницата, видях поста му, в който пише: "Не позволязвайте на коронавируса да контролира живота ви". Кажете това на 205-те хиляди семейства, които са загубили някой близък", коментира Байдън в интервю за местна телевизия.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 3 години

Я толкоз нързо никой не са изписвали от болница особенно като е бил на кислород Дали е бил болен или е имал хрема загадка ама не е в негов интерес

35

до 39 от славянин

преди 3 години

Средностатистическият поданик не го лекуват, а го убиват в болниците, това всеки нормален човек отдавна го е разбрал и прави всичко възможно да не влиза в болница да го ''лекуват''!

34

tcvetcho

преди 3 години

Точно при Тръмп си пролича двойния стандарт на лечение на заразени възрастни хора в САЩ и по света.Него го излекуваха за 3 дни, а огромния процент заразени възрастни хора са починали-това е огромно престъпление към уязвимите групи по света!

fallback