Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ООН трябва да държи Китай отговорен за пандемията от коронавирус, отнела живота на около 200 000 американци и близо 1 милион души по целия свят, предаде Асошиейтед прес.

"В началото на разпространението на вируса Китай забрани вътрешните полети, но разреши на самолетите да напускат Китай и да инфектират света", каза стопанинът на Белия дом във видео, излъчено на Общото събрание на ООН, предаде Франс прес.

"Китайското правителство и Световната здравна организация, която е почти напълно контролирана от Китай, изказаха невярното твърдение, че не съществува доказателство за предаване на вируса от човек на човек", добави той.

"Ще разпространим ваксина, ще победим вируса, ще сложим край на пандемията и ще влезем в нова невиждана епоха на благоденствие, сътрудничество и мир", каза още президентът.

Тръмп използва речта си, за да приветства сключени неотдавна международни споразумения, на които САЩ станаха посредници - едно между Косово и Сърбия и още едно между Обединените арабски емирства, Бахрейн и Израел, с които "изпълнихме съдбата си на миротворци". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 58Още един разбирач.Не знам за 1 но за 2 имам приятели доктори които работят в няколко различни страни - САЩ, Русия, България и Тайланд и които четат постоянно публикации по темата Ковид-19. Нищо засега от Китай като ваксина. А ти къде си чел или от къде си разбрал че имат ваксина? Или само претендираш че четеш и знаеш?

59

diana21

преди 3 години

Според мен, трябва да се установи появата на коронавируса в Китай - това би помогнало на учените за по-ефективна борба с него! Явно това не е по силите на китайците щом до сега нямат никакъв напредък по въпроса. Нужно е Световната Здравна Организация да се задейства и изпрати екипи от световни специалисти в Китай за разнищване на случая. Ако вирусът е разработен в лабораториите на Китай, взимането на пълна информация по създаването му е гигантска стъпка към овладяването на пандемията...

58

Велика Америка

преди 3 години

САЩ са най-великата и могъща държава в цялата история на човечеството и ще размажат китайските комунисти-прилепоюдци! Мачкай Тръмп! God bless America!

fallback