Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Косово ще награди президента на САЩ Доналд Тръмп с най-високото си отличие за ролята му за постигането на споразумението за нормализиране на икономическите отношения между Сърбия и Косово, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Президентът на Косово Хашим Тачи в писмо информира Тръмп, че ще получи Орден на свободата. Двама сътрудници на Тръмп - съветникът за национална сигурност Робърт О`Брайън и Ричард Гренел, американският пратеник за преговорите между Сърбия и Косово, ще получат Президентски медал за заслуги.

Като част от споразумението, постигнато по-рано този месец, Косово и Сърбия се съгласиха да работят по икономическите си връзки, но преговорите за политическо нормализиране остават в застой.

В писмото си до Тръмп, изразявайки "дълбоката си благодарност за личния ви принос за постигането на това споразумение", Тачи кани американския президент да посети Косово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

La France

преди 3 години

Тръмп нищо не е измислил, няма акъл за такова нещо. Американците не се славят с интелект.

13

Тръмп 2020

преди 3 години

Тръмп постигна невероятни сделки между Косово и Сърбия и Израел - ОАЕ/Бахрейн като по този начин създаде предпоставки за трайно установяване на мир в тези региони! Велик сте, г-н Президент! God bless the US!

12

Баи

преди 3 години

Терористите се подкрепят

fallback