Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Темата за опустошителните пожари по Западното крайбрежие на САЩ, отнели живота на най-малко 35 души, стана част от реториката в президентската кампания.

Президентът Доналд Тръмп изказа мнение, че глобалното затопляне е обратим процес и отказа да приеме, че причина за пожарите са климатичните промени, предаде БНР.

По време на визита в Сакраменто Тръмп не се съгласи с местните власти, като каза „Ще се застуди“.

„Иска ми се науката да е съгласна с вас“, отговори ръководителят на агенцията по природни ресурси на Калифорния Уейд Крoуфут.

Oще по темата

„Всъщност не мисля, че науката е наясно“, отвърна Тръмп.

За президента горските пожари са следствие на лош мениджмънт, докато има консенсус между учените, че климатичните промени са водеща причина за тях.

Темата става една от централните в предизборната кампания, като кандидатът на демократите Джо Байдън остро нападна Тръмп от Източното крайбрежие. Байдън заяви, че Тръмп отказва да поеме отговорност.

„Имаме нужда от президент, който уважава науката, който разбира, че щетите от климатичните промени са вече тук“, каза Байдън.

Смъртоносните пожари до момента са изпепелили огромни площи в щатите Сиатъл, Орегон и Калифорния. Властите очакват броят жертвите да се увеличи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

да си живеем у вас я

преди 3 години

Колко на брой са комунизмите в общия им комунизъм В общото всеки вид иска да остане единствен Абе всеки различен иска да си играе с мен у дома ми че да стане негов *** философия на вечния бездомник и непрокопсаник

29

Анонимен

преди 3 години

Палят собствената си земя за политически дивиденти и оставане на власт. Режимът използва страх и терор и умишлени пожари за оставане на власт и подчиняване на несъгласните с режима.

28

Анонимен

преди 3 години

Хюсеин Обама и Меркел понесоха знамето на комунистическия интернационал, а зелената сделка е тяхното последно демонично корупционно творение. Тотална деиндустриализация и подчиняване на Запада на китайската ком партия.

fallback