Снимка: БГНЕС
fallback
Американският президент Доналд Тръмп заяви на пресконференция, че броят на американските войски в Ирак ще бъде намален до около 2000 военнослужещи. Той уточни още, че това ще се случи в рамките на много кратък период от време, предаде Ройтерс.
 
Вчера генерал Кенет Макензи, ръководител на Централното командване на САЩ, заяви, че броят на американските военнослужещи в Ирак ще бъде намален до около 3500 (от около 5200 към момента) през следващите два-три месеца.
 
"Нашите военнослужещи в Ирак ще стигнат до около 2000 за много кратък период от време", посочи Тръмп по време на пресконференцията в Белия дом.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Гост+

преди 3 години

Екстра! Намали войниците навсякъде по света и накрая им резни от бюджета на милитаристите. Стига са грабили по 2/3 от парите на данъкоплатците. Има къде-къде по важни дупки за запълване, макар печатницата за пари да работи денонощно....

17

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 6 и 7Кога Тръмп ще вкара в затвора Джорж Буш, Дик Чейни и Доналд Ръмсфелд за войните в Ирак и Афганистан и Бил Клинтън за войната в Косово?Иначе проблема е че ако Тръмп намали войската в Ирак твърде много или ще създаде вакум който някой като ИДЛ ще запълни или ще застраши живота на войниците които ще останат все още там.

16

баба мара

преди 3 години

махаите се от балканите и черно море искаме мир и дружба несъздаваитеконфликти с русия ние сме тук от векове за векове

fallback