Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Мъж, заподозрян за убийството на привърженик на президента на САЩ Доналд Тръмп в Портланд, бе застрелян от полицията, съобщи в. "Ню Йорк таймс", цитиран от Ройтерс.

Майкъл Райнол, привърженик на крайнолявото движение "Антифа", е бил убит при опит да бъде арестуван в Лейси, югозападно от Сиатъл.

Райнол бил разследван за убийството миналата седмица на Арън Даниълсън от крайнодясното движение "Патриотична молитва" в Портланд при сблъсъци с демонстранти, протестиращи срещу расовото неравноправие и полицейската бруталност.

Oще по темата

"Защо портландската полиция не АРЕСТУВА хладнокръвния убиец на Арън "Джей" Даниълсън", написа вчера в Тwitter Тръмп.

Райнол, който се бил самообявил за антифашист, участвал активно в протестите в Портланд на движението "Животът на чернокожите има значение", които продължават вече близо 100 дни, пише БТА.

В северозападния американски град редовно има демонстрации след смъртта на чернокожия Джордж Флойд при полицейски арест в Минеаполис на 25 май.

През юли администрацията на президента изпрати в Портланд федерални сили, за да обуздаят протестите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

"заподозрян в убисйтвото"Има го снимано на видео как хладнокръвно го убива. Не просто е заподозрян а е убиец.

12

женомразец

преди 3 години

Да живее Тръмп! Смърт на феминизма и всички феминистки!

11

Анонимен

преди 3 години

Кнадидатурата н байдън с вице жена е целенасочена. Ако спечели, по време на мандата или ще умре, или ще се оттегли по здравосливни приини и тогава вицето му(жена) ще стане президент. Това е играта око0ло цялата му кандидатура. Американците мразят феминистките иу никога няма да гласуат директно за жена президент. Искат да я направят по втория начин... Ниокой не говори за това, но всики го знаят. И затова точно пак ще спечели Тръмп, не защото е убав и го обичат. Просот е по - малкото зло.

fallback