Снимка: БГНЕС
fallback
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо се надява, че след ОАЕ и други арабски страни ще установят дипломатически отношения с Израел, предаде Асошиейтед прес.
 
Това стана ясно по време на съвместна пресконференция с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Ерусалим. Израел е първата спирка от обиколката на Помпейо из Близкия изток, която започна след като на 13 август бе обявено, че чрез посредничеството на Вашингтон Израел и емирствата са подписали споразумение за дипломатически отношения.
 
"Надявам се, че ще видим и други арабски държави да се присъединят" към този процес, каза Помпейо. Той обясни, че признаването на Държавата Израел и сътрудничеството с нея ще укрепят сигурността в региона, както и ще подобрят живота на хората в Близкия изток.
 
Сделката Израел-ОАЕ беше голяма победа за външната политика на президента Доналд Тръмп, който този ноември ще се бори за преизбиране. Сделката отразява и промените в Близкия изток и опасенията там, че шиитски Иран измества сунитските арабски държави като основен поддръжник на палестинците, отбеляза АП.
 
Държавният секретар е категоричен, че Вашингтон ще продължи да бъдат гарант, че Израел ще има военно превъзходство в региона, каквито и оръжейни сделки да бъдат сключени между САЩ и ОАЕ, предаде Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Мир с араби?

преди 4 години

Всички антисемити като нацистки,комунистически, ислямски и др. терористи са престъпници срещу човечеството, мира и истината ( корумпирани, расисти, лъжци,клеветници,крадци,убийци масови убийци и т.н,нечестиви управлявани от дявола злодеи -врагове на Бога под Божието проклятие гняв и предстоящо възмездие я ада ако е се покаят. Но щом и тези араби искат еврейска земя и те лъжат, както палестинските, йордански,египетските окупирали святата земя с фалшиви обещания за мир в Газа Синай Западен бряг

1

Истина и правда

преди 4 години

Дано този мир поне да е истински,не като на ислямските арабски антисемитски неонацистки терористични организации,обединени е престъпната организация Палестинска автономия - ООП Хамас Хизбула ИДИЛ и др. които с фалшиви обещания за мир противозаконно окупират, заграбват,святата еврейска земя но никога не спазват а непрестанно планират и вършат терор за тяхното проклятие и гибел както в Газа Синай Западен бряг, с престъпното съучастие на ООН и ЕС финасиращи ислямския терор срешу Божия народ Израел

fallback