Снимка: БГНЕС
fallback

Китай разпореди днес затварянето на консулството на САЩ в големия град Чънду в югозападната част на страната.

Това стана три дни след решението на Вашингтон да затвори китайското консулство в Хюстън.

Решението на Пекин е "законен и нужен отговор на неразумните мерки на САЩ", се казва в изявление на китайското министерство на външните работи.

Oще по темата

Не се уточнява в какъв срок дипломатическата мисия в Чънду трябва да затвори врати.

Освен посолството в Пекин САЩ имат пет консулства в континентален Китай - в Гуанджоу или Кантон, Шанхай, Шънян, Чънду и Ухан, както и в Хонконг.

Мисията в Чънду беше открита през 1985 г. и обхваща целия район на Югозападен Китай, както и автономния район Тибет. Според сайта й в нея работят 200 души, от които 150 имат местен статут.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 3 години

Русофилите в България ще разберат на какво се радват когато китайците си направят базичка в България и покрай нея почнатда щъкат все повече жълти, със все семействата им. После китайски квартали и най-накрая ще гледат тъжно от панелките си как китайците се разпореждат с България, но тогава ще е "късно либе за китка"

7

Анонимен

преди 3 години

А американците как влизат в България, ходят ли на интервюта в българското посолсво да плащат 150 евро за молба за виза. На колко процента американци отказваме визи? Или си влизат в България като че ли им е бащиния?

6

Българина

преди 3 години

На обшоприетия принцип на реципрочност защо нямаме 4 бг бази в сащ и нямаме визи за кравари?

fallback