Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият полицай в Минеаполис, обвинен в убийство на афроамериканеца Джордж Флойд, е обвинен в укриване на данъци, съобщи BBC.

Дерек Шовин и съпругата му не са декларирали приходи от различни работни места и се твърди, че дължат близо 38 000 долара на щата Минесота.

Шовин е уволнен от работата си и сега е изправен пред обвинения в убийство. Други трима служители също бяха уволнени и обвинени в помагане и подбуждане към убийство.

Полицаят и съпругата му Кели Шовин са с шест обвинения за подпомагане и подбуждане при подаване на фалшиви или измамни данъчни декларации и три обвинения за подпомагане и поддръжка при непредставяне на данъчни декларации в щата. Те са обвинени в недостатъчно отчитане на съвместния си доход с 464 433 долара от 2014 г. до 2019 г. Това включва пари, които Шовин изкарвал с работа в ресторант, когато не е бил на работа в полицията.

Според разследващия прокурор размерът на неплатените данъци може да се увеличи, докато разследванията продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 3 години

До Copocoид 15В САЩ има полицаи с ментални проблеми, защото там всички хора са с ментални проблеми, т.е. дето се вика няма нормални. Също като с нашите политици.

17

Анонимен

преди 3 години

Тия сега от 100 кладенеца вода ще извадят и ще разнищят горкия човек за едното нищо. Да вземат да проверяват колко от черните кравари крият данъци, да видим каква цифра ще излезе...

16

Случаен гражданин

преди 3 години

Интересно защо само снимката на този белия стои по медиите . А на останалите - двама кафяви и един жълт само бегло се споменават . Нито имена , нито снимки ... може би защото могат да развалят натрапваното внушение че белите и само белите са виновните , а тия другите че само са гледали и са пречели на минувачите да снимат или да помогнат на умиращия Флойд ... ?

fallback