Снимка: БГНЕС
Учители във Флорида подадоха иск срещу лидерите на щата, които искат училищата да отворят напълно врати за новата учебна година. Искът е подаден Асоциацията по образование във Флорида. От асоциацията искат да блокират извънредната изпълнителна заповед, издадена по-рано този месец, предаде БНР.
 
Делото е заведено срещу губернатора, комисаря по образование и борда по образование. Издадената заповед изисква училищата да осигурят обучение лице в лице пет дни в седмицата за онези родители, които искат да изпратят децата си в класната стая. Подателите на иска твърдят, че принуждаването противоречи на законите на Флорида, които изискват училищата да бъдат безопасно място.
Още по темата
 
В понеделник здравните власти в щата, че новите случаи на COVID-19 са над 10 000 и 92 смъртни случаи свързани. 
 
Делото във Флорида е част от течащия национален дебат за връщане на децата в класната стая. Плановете на училищата са различни във всеки щат. Докато някои избраха хибриден план, който да включва микс от часове лице в лице и от разстояние, други преминаха към изцяло виртуални занятия в началото въпреки очакванията на президента Доналд Тръмп за бързо връщане към нормалното. 
 
Самият Тръмп днес ще се включи в брифинг на групата за справяне с коронавируса след тримесечно прекъсване. Това става след призиви да промени подхода си спрямо пандемията, както и да подобри рейтинга си, който отбеляза спад спрямо очаквания му опонент на изборите през ноември - демократът Джо Байдън. 
 
Тръмп също показва пълна подкрепа за носенето на маски, което е изцяло в контраст с предишните му настроения по темата. В Туитър президентът публикува своя черно-бяла снимка, на която той носи маска и определя носенето на маска като нещо "патриотично".  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase