Снимка: Pixabay
fallback

Държавният департамент на САЩ обяви, че чуждестранните студенти от Европа са освободени от забраната за пътуване, която беше наложена от администрацията на президента Доналд Тръмп. Това е станало чрез меморандум, изпратен до американския конгрес, съобщават от "Уолстрийт джърнъл".

Студентите, които вече имат визи за обучение в Съединените щати, ще могат да пристигнат в страната през есента, както и тези, които отговарят на изискванията за кандидатстване за виза.
Oще по темата
 
"Предоставянето на това освобождаване ще помогне за икономическото възстановяване от пандемията COVID-19 и за засилване на ключовите компоненти на нашите трансатлантически отношения", се казва в съобщението на говорител на Държавния департамент.
 
Миналия месец президентът Доналд Тръмп издаде президентска прокламация, която преустанови влизането на чуждестранни граждани с временни визи H-1B, L, H-2B и J поне до края на годината. Мярката беше свързана с това да се ограничи имигрантите да получат работа в САЩ по време на индуцираната от коронавирус икономическа криза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Totenkopf

преди 3 години

Ми чудесна новина за нашите студенти, които да искат да са на бригада там ахахха, тръгвайтеееее

7

абсурдистан

преди 3 години

и Първи децата на бсп да харчат крадените долари от народаа овцето на протести ,та да осигури на бсп отрочетата светло бъдеще в Сащ

6

Мутафчийски

преди 3 години

Хиляди студенти не отиват никъде!!!

fallback